Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Kvalifikační závod MČR - Brno

14. 5. 2017

Dne 14. 5. 2017 jsme se vydali do Brna na kvalifikační závod na Mistrovství České republiky. Bohužel, ani jedné z děvčat se závod nevydařil, a tak umístění nebyla příliš povzbuzující.

V kategorii Starší žákyně se nejlépe umístila Nikola Kurfürstová, a to na 48. místě, 52. příčku obsadila Lenka Tikmanová, 54. Eliška Linková a 57. místo Julie Brožová.

V kategorii Žákyně A se závodu zúčastnily dvě naše závodnice, které se umístily takto: 35. Emilka Zervanová, 36. Laura Bohatová.

Bohužel, naše ne příliš uspokojivé výsledky odráží stav, ve kterém se gymnastika v Horních Počernicích nachází. Nevyhovující tréninkové prostředí s absencí potřebného nářadí a náčiní, především molitanové jámy, nám neumožňují natrénování těžších prvků, které jsou v těchto kategoriích naprosto nezbytné. Ačkoliv naši trenéři i závodnice dělají maximum, aby mohli držet krok s konkurencí, ta se nám čím dál více vzdaluje. Příprava a úklid nářadí 4x v týdnu je tak zatěžující jak z hlediska časového, tak fyzického, že nemůžeme v takto silně obsazených závodech obstát.

Pro Vaši představu uvedeme, že děvčata se svými trenéry 4x týdně připravují a uklízí komplet vybavení pro čtyřboj, což obnáší postavit bradla, vystlat je 4 žíněnkami, doskokovou + dopadovou duchnou, odrazový můstek, postavit hrazdu se 2 žíněnkami a 1 duchnou, 6 závodních kladin + 3 nízké kladiny, ke každé 2 - 4 žíněnky + doskokovou duchnu a odrazový můstek, přeskokový stůl, rozběhový pás, přeskokovou bednu + 4 doskokové duchny, 2x odrazový můstek, 2 doskokové + 1 dopadovou duchnu, 2x žíněnka, postavit ze 12ti desek pás na prostná + vedle druhý pás na nácvik lehčích prvků. Takto připravené nářadí váží odhadem 900 kg a vyžaduje 25 minut tvrdé práce! Kdo si to jednou zkusil, dokáže ocenit, jak pracovití naši členové oddílu jsou.

Věříme, že projekt, který nabízí možnost výstavby specializované gymnastické haly v Horních Počernicích, se z papírové podoby přenese do reálného budování kvalitního prostředí, a budeme se tak  moci soustředit především  na práci s dětmi, která nás nepřestává bavit i přes úskalí, které nám tento sport přináší.

Do druhého kvalifikačního závodu přejeme našim závodnicím i trenérům hodně sil a štěstí!

 

VÝSLEDKY - STARŠÍ ŽÁKYNĚ

VÝSLEDKY - ŽÁKYNĚ A