Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Přebor Prahy jednotlivkyň 2017

28. 5. 2017

Přeborem Prahy pokračoval maraton závodů v povinných sestavách. Jako první ke svému závodu nastoupila kategorie mladších žákyň. Zde se nám nejlépe (i přes pád z kotoulu na kladině), umístila Barunka Bakusová, a to na 13. místě. Obhájila si tak výsledek z kvalifikace a potvrdila tak splnění výkonnostního stupně. Závod se bohužel nepovedl Barunce Svobodové, která nedotáhla stoj na rukou na kladině, čímž se ošidila o celý bod a pokažený přeskok s průměrnou známkou na bradlech znamenaly konečné 26. místo. Třetí účastnicí této kategorie byla Sára Smetanová. Ta se vinou pádu z kotoulu, který bohužel nezopakovala, připravila o dva body a spolu s podprůměrným výkonem na ostatních nářadích její výkon stačil na 31. místo.

Ani další kategorie nám příliš radosti neudělala, ačkoli dvě děvčata dosáhla na bodovou hranici 56 b., která zaručuje splnění výkonnostního stupně. To se však podařilo těm děvčatům, která již tento výkonnostní stupeň mají splněný. A ani tyto závodnice se nevyvarovaly výrazných chyb. Nejlépe se umístila Kačka Jakešová, a to na 14. místě, která po pádu ze zákmihu do stoje na bradlech nezacvičila toč vzad, čímž se připravila pádem o 1 bod a vynechaným prvkem o další 0,6 b. Eliška Linková bohužel poslední týdny bojuje s kladinou a ani tento závod nebyl výjimkou. Pád z náskoku špicarem, neuznaná bonifikovaná stojka s výdrží, vynechaný pomalý vzad na kladině a pád z bradel ze špicara znamenaly propad o 3,6 b. a nestačily na lepší než 16. místo. Musíme ale Elišku pochválit za velmi krásný přeskok, kde obdržela pátou nejvyšší známku (15,55 b.) a prostná, kde obdržela 15 b., což je její nejlepší výsledek z posledních letošních 4 závodů v této kategorii. Ostatní závodnice se umístily v těsném závěsu za sebou, a to: 20. Lenka Tikmanová, 21. Julie Brožová a 22. Nikola Kurfürstová.

V kategorii Žákyně A již bylo více důvodů k radosti. Lauře Bohatové se podařilo potvrdit splněný výkonnostní stupeň z Memoriálu Marie Široké dosažením bodové hranice 54,55 b., celkově obsadila 6. místo. Emilce Zervanové se podařilo v tomto závodě splnit výkonnostní stupeň součtem bodů 53,15 a zařadila se za Lauru na 7. místo.

Dlouhý závodní den nám pokračoval kategorií žákyně B, kde nám konečně zacinkaly i dvě medaile. Zde se titul Přebornice Prahy získala Adélka Kalinová, na druhém místě se umístila Julie Ohanková. Zajistily si tak postup na červnové Mistrovství České republiky, gratulujeme!

I zbývající dvě kategorie byly medailové a postupové, když titul Přebornice Prahy v juniorkách B vybojovala s tříbodovým náskokem Lucka Zahradníčková a v ženách B obsadila druhé místo Veronika Švábová.

Tím jsme zakončili závodní maraton kvalifikací na Mistrovství České republiky, který se v letošním roce uskuteční v Ostravě. Nyní už budeme jen dolaďovat  detaily k tomuto závodu, který nám je především odměnou za naší celoroční práci.

 

VÝSLEDKY PDF