Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Oblastní Přebor jednotlivkyň a kvalifikace na Přebor hl. m. Prahy

23. 4. 2017

Další úspěšný závod absolvovala naše děvčata na domácí půdě.

Jako první nastoupila ke svému závodu kategorie mladších žákyň. Ze třech domácích závodnic se dvěma podařilo překonat 53 bodovou hranici. Splnily si tak výkonnostní stupeň a postoupily na Přebor Prahy jednotlivkyň. Barunka Bakusová obsadila 13. místo se ziskem 57,6 bodů, Barunka Svobodová obsadila 30. místo se ziskem 54,1 bodů.

Krásné první místo v kategorii základní stupeň obsadila a Přebornicí Prahy v této kategorii se stala Eliška Kurfürstová. Spolu s ní si ještě tento výkonnostní stupeň splnila na 7. místě Ela Šrůtková a 13. Jessica Wandruschka.

Stejná kategorie byla rovněž vypsána pro děvčata, která ještě věkem nesplňují podmínku startu na přebornicích soutěžích, ale mohou startovat ve zvlášť vypsané kategorii Základní stupeň MIMI (ročník narození 2011) a i zde jsme vybojovaly zlato díky Elen Strculové.

V kategorii starší žákyně jsme měli na stupních vítězů dvě zástupkyně, a to na prvním místě Kačku Jakešovou a na třetím místě Lenku Tikmanovou. Tato děvčata startovala bez možnosti plnění výkonnostního stupně a závod pro ně byl víceméně kontrolní, nicméně dle bodového zisku by si obě děvčata s přehledem výkonnostní stupeň splnila. Budeme tak držet palce do kvalifikačních závodů na MČR.

Další kategorií byly VS2 starší. Tedy závod podle pravidel starších žákyň pro ročníkově starší děvčata. Zde se na první místě umístila Brožová Viktorie, třetí skončila Máša Malko. Bohužel ani jedné ze závodnic se bodovou hranici 56 bodů nepodařilo překonat.

Stejně jako starší žákyně, měly bez možnosti plnění umožněn start Žákyně A, které si tak otestovaly formu před blížícími se kvalifikačními závody na MČR. Bodové hranici 53 bodů se nejvíce přiblížila Laura Bohatová se ziskem 51,9 b., která obsadila první místo, druhá skončila Kalinová Adéla se ziskem 48,3 b.

Další kategorií, pro kterou byl závod přebornický, byly Žákyně C. Zde se přebornicí Prahy stala Bartošová Kristýna, druhé místo obsadila Aneta Kreibichová.

Poslední kategorií, která nastoupila ke svému závodu byly Juniorky C a i v této kategorii máme přebornici Prahy - Kristýnu Královou. Nepopulární 4. místo obsadila Sylvie Zelenay.


VÝSLEDKY PDF