Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Mistrovství České republiky jednotlivkyň Znojmo 2018

25. 6. 2018

A je to za námi. Víkend plný krásných zážitků nám připravily naše šikovné gymnastky. Do dějiště konání MČR ve Znojmě se část naší výpravy vydala už v pátek, abychom stihly volné rozcvičení kategorie žákyň B.

Hned na začátek se sluší poděkovat pořadatelům závodu, za skvělou organizaci. Závod a vše kolem něj probíhalo bez sebemenších problémů a my si odvážíme spoustu krásných a příjemných zážitků. V neposlední řadě si závodnice odvezly plno cen a upomínkových předmětů, kterými organizátor odměnil všechny zúčastněné gymnastky.

Jako první ke svému závodu nastoupila kategorie VS4B, tedy žákyně B. Panovala příjemná atmosféra, děvčata byla v dobré náladě a závod si patřičně užila. Nejlépe se umístila Nikolka Kurfürstová, a to na 17. místě, 21. skončila Adélka Kalinová a 32. Lenka Tikmanová.

Bohužel v letošním roce se nám nepodařilo obsadit kategorii VS2A, a tak jsme z tribun mohly pouze pozorovat výkony malých gymnastek a inspirovat se pro příští rok. Před děvčaty smekám, konkurence byla veliká a výkony opravdu moc krásné!

Historicky první Mistrovství ČR absolvovala kategorie VS1A, která nám zahájila nedělní závod. Zde jsme měli v závodě opět tři děvčata, z nichž nejlépe se umístila Eliška Kurfürstová, a to na úžasném čtvrtém místě, pouhých 0,3 b. od bronzové medaile. Na pěkném 11. místě se umístila Elen Strculová, jedna z mála startujících ročníků narození 2011! 17. místo obsadila Ela Šrůtková. Pro všechna tři děvčata to byl první velký závod a všechna si zaslouží velkou pochvalu. Závod zvládla bez velkých chyb a obstála v konkurenci 36 děvčat na jedničku!

V závodě juniorek nám startovala pouze jedna závodnice, a to Laura Bohatová. Jedna ze dvou statujících ročníků 2006 v celém startovním poli, ve kterém závodila děvčata o 1 - 2 roky starší. Nakonec obsadila krásné 9. místo z celkového počtu 29 startujících.

A to nejlepší nakonec. V závodě žen se na 2. místě umístila Lucka Zahradníčková, které k titulu mistrině České republiky scházelo pouhých 0,2 b. Moc gratulujeme!

A nyní už nás čekají více než měsíc dlouhé a zasloužené prázdniny, na které se všichni už moc těšíme. Nabereme síly, zregenerujeme a v srpnu se vydáme na soustředění do Českých Budějovic a Prostějova. Plány do dalšího školního roku máme ale stále stejné. Dělat gymnastiku s radostí a úsměvem a dosáhnout alespoň částečně takových úspěchů jako v letošním školním roce.

Všem trenérům, gymnastkám a rodičům moc děkujeme za jejich trpělivost a čas, který našemu sportu věnují.

 

VÝSLEDKY PDF